Uusi KAK 1/2011

24.3.2011 Kirjoittanut Ari Hyytinen

Kansantaloudellisesta aikakauskirjasta on ilmestynyt uusi numero (KAK, 1/2011).

Uusimmassa KAK-numerossa käsitellään  mm. finanssikriisin vaikutuksia taloustieteeseen (Seppo Honkapohja, SP), DSGE-mallien ongelmia (Eero Lehto, PT), elintason mittaamista (Matti Pohjola, Aalto-yliop.), köyhyyttä, työttömyyttä ja tuottavuutta Suomessa (Martti Hetemäki, VM), finanssipolitiikan instituutioita (Sami Yläoutinen, VM), sekä valtiontalouden kestävyyslaskemia (Pertti Haaparanta, Aalto yliop.). 

Uusimman KAK-numeron kaikki artikkelit löytyvät täältä.

Myös monet vanhemmat numerot  - aina vuoteen 1960 asti - löytyvät elektronisessa muodossa. Niihin voi tutustua KAK:in arkistossa.

Tässä samassa yhteydessä on varmaan hyvä vielä mainita, että Taloustieteellinen Yhdistys järjesti tämän viikon tiistaina Helsingin yliopistolla seminaarin julkisen talouden haasteista ja kestävyyslaskelmista. 

Tilaisuudessa esiintyivät VM:n kansantalousosaston osastopäällikkö Tuomas Sukselainen ja hänen esitystään kommentoi ETLA:n tutkimusjohtaja Tarmo Valkonen. Puheenvuorojen kalvoesitykset löytyvät täältä.

Ao. sivuilta löytyy myös monia muita yhdistyksen tilaisuuksissa pidettyjä esitelmiä aina vuodesta 2000 asti.

***********

Kirjoittaja on kauppatieteiden tohtori, joka on lukuvuoden 2010-2011 tutkimusvapaalla taloustieteen professuurista Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Avainsanat: ,

Aihealueet: Lajittelematon

Vastaa