Artikkelin Maksettuja ajatuksia? kommentit http://blog.hse-econ.fi/?p=1616 Fri, 29 Mar 2024 11:04:14 +0000 http://wordpress.org/?v=2.7.1 hourly 1 Kirjoittaja: Leena http://blog.hse-econ.fi/?p=1616#comment-435 Leena Sat, 28 Nov 2009 08:37:38 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=1616#comment-435 Eli hyvää tutkimusta voi siis kummuta niistä motiiveista, joita tutkimuslaitoksilla on eli työnantajan tarpeista, rahasta, hyvistä aineistoista. Olennaista ei olekaan se motiivi vaan se miten työ tehdään. Kyllä kaikilla tutkimuslaitoksilla, toisin kuin yliopistolla, on joku peruste sille miksi niissä tutkimusta tehdään, eikä se ole koskaan pelkästään uuden ja korkeatasoisen tiedon tavoitteleminen. Eli hyvää tutkimusta voi siis kummuta niistä motiiveista, joita tutkimuslaitoksilla on eli työnantajan tarpeista, rahasta, hyvistä aineistoista. Olennaista ei olekaan se motiivi vaan se miten työ tehdään.
Kyllä kaikilla tutkimuslaitoksilla, toisin kuin yliopistolla, on joku peruste sille miksi niissä tutkimusta tehdään, eikä se ole koskaan pelkästään uuden ja korkeatasoisen tiedon tavoitteleminen.

]]>
Kirjoittaja: Matti Liski http://blog.hse-econ.fi/?p=1616#comment-430 Matti Liski Thu, 26 Nov 2009 17:29:07 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=1616#comment-430 Hmm...en taida jakaa tuota premissiä. Tietysti selvitys voi johtaa oivallukseen ja tutkimukseen, mutta konsulttitöitä tai selvityksiä ei kait sellaisenaan julkaista parhaissa aikakauskirjoissa. Kyllä tutkimuslaitoksissa usein tämä lisäaskel otetaan --- sen vuoksi kait meillä on tutkimuslaitoksissa akateemisesti päteviä tutkijoita (monilla aloilla pätevämpiä kuin yliopistoissa). m. Hmm…en taida jakaa tuota premissiä. Tietysti selvitys voi johtaa oivallukseen ja tutkimukseen, mutta konsulttitöitä tai selvityksiä ei kait sellaisenaan julkaista parhaissa aikakauskirjoissa. Kyllä tutkimuslaitoksissa usein tämä lisäaskel otetaan — sen vuoksi kait meillä on tutkimuslaitoksissa akateemisesti päteviä tutkijoita (monilla aloilla pätevämpiä kuin yliopistoissa).

m.

]]>
Kirjoittaja: Leena Kerkelä http://blog.hse-econ.fi/?p=1616#comment-428 Leena Kerkelä Thu, 26 Nov 2009 07:53:29 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=1616#comment-428 Jos "tutkimuksen" tai selvityksen motiivi edes osittain on työnantajan tarve, virkavelvoite tai mahdollisuus saada aineistoa tai ensi käden tietoa, nin kyseessä ei mielestäsi ole tutkimus. Mikäs siinä. Mutta miksiköhän ammattitutkijat tai tutkimuslaitoksissa työskentelevät konsultit sitten alistavat töitään vertaiskritiikille ja haluvat käydä läpi arviointiprosesseja. Motiivina varmasti on halu tehdä työnsä mahdollisimman hyvin. Mutta tuohan johtaa aikamoisiin sisäisiin ristiriitoihin noilla alkuehdoilla ;) Jos “tutkimuksen” tai selvityksen motiivi edes osittain on työnantajan tarve, virkavelvoite tai mahdollisuus saada aineistoa tai ensi käden tietoa, nin kyseessä ei mielestäsi ole tutkimus. Mikäs siinä.

Mutta miksiköhän ammattitutkijat tai tutkimuslaitoksissa työskentelevät konsultit sitten alistavat töitään vertaiskritiikille ja haluvat käydä läpi arviointiprosesseja. Motiivina varmasti on halu tehdä työnsä mahdollisimman hyvin. Mutta tuohan johtaa aikamoisiin sisäisiin ristiriitoihin noilla alkuehdoilla ;)

]]>