Artikkelin Tuottokäyrän muoto ja suhdanteet kommentit http://blog.hse-econ.fi/?p=1972 Thu, 28 Mar 2024 16:20:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.7.1 hourly 1 Kirjoittaja: Ari Hyytinen http://blog.hse-econ.fi/?p=1972#comment-566 Ari Hyytinen Fri, 22 Jan 2010 06:31:14 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=1972#comment-566 Kiitos kommenteista. Vielä lyhyesti jatkoksi sen verran, että aiheesta löytyy myös suomalaisten taloustieteilijöiden tekemää tutkimusta. Ks. esim. Turun yliopiston kansantaloustieteen professorin Heikki Kaupin tutkimus "Yield-Curve Based Probit Models for Forecasting U.S. Recessions: Stability and Dynamics", 2008, HECER <a href="http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/eri/hecer/disc/221/" rel="nofollow">DP 221</a>. Ao. paperin lähdeluettelosta löytyy tietoa myös aikaisemmasta kirjallisuudesta. Kiitos kommenteista. Vielä lyhyesti jatkoksi sen verran, että aiheesta löytyy myös suomalaisten taloustieteilijöiden tekemää tutkimusta. Ks. esim. Turun yliopiston kansantaloustieteen professorin Heikki Kaupin tutkimus “Yield-Curve Based Probit Models for Forecasting U.S. Recessions: Stability and Dynamics”, 2008, HECER DP 221. Ao. paperin lähdeluettelosta löytyy tietoa myös aikaisemmasta kirjallisuudesta.

]]>
Kirjoittaja: Artturi Björk http://blog.hse-econ.fi/?p=1972#comment-565 Artturi Björk Thu, 21 Jan 2010 17:12:50 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=1972#comment-565 Ilari Puranen: Osakkeiden arvonnousu ei vähennä likviditeettiä, koska raha on ainoastaan vaihdon väline. Se ei "kulu" vaihdoissa. Erittäin mielenkiintoinen kirjoitus. Scott Sumner on kirjoittanu blogissaan vähän tätä aihetta sivuten pitkien ja lyhyiden korkojen käyttäytymisen nivoutumisesta yhteen, mutta en nyt pikaisella etsimisellä löydä siihen suoraa linkkiä... Ilari Puranen: Osakkeiden arvonnousu ei vähennä likviditeettiä, koska raha on ainoastaan vaihdon väline. Se ei “kulu” vaihdoissa.

Erittäin mielenkiintoinen kirjoitus. Scott Sumner on kirjoittanu blogissaan vähän tätä aihetta sivuten pitkien ja lyhyiden korkojen käyttäytymisen nivoutumisesta yhteen, mutta en nyt pikaisella etsimisellä löydä siihen suoraa linkkiä…

]]>
Kirjoittaja: Ilari Puranen http://blog.hse-econ.fi/?p=1972#comment-564 Ilari Puranen Thu, 21 Jan 2010 13:13:18 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=1972#comment-564 Pirun mielenkiintoinen aihe, kiitokset vaan Hyytiselle. Tuntuisi ainakin mutu-tuntumalta vähän siltä, että alhaiset korot eivät ole juurikaan lisänneet investointeja. Pankit taitavat sijoittaa rahaa mielummin osakemarkkinoille, kuin myöntää lainoja. Onko muilla lukijoilla samanlaisia fiiliksiä? Yliopiston makrotalouden kursseilla osakemarkkinat (ja muidenkin omaisuusluokkien markkinat) tuntuvat loistavan poissaolollaan ja lisääntyneen rahan tarjonnan ajatellaan 'purkautuvan' inflaationa. Tuntuisi kuitenkin ainakin tällä hetkellä siltä, että se on pikemminkin aiheuttanut osakkeiden arvonnousua. Tästä varmaan voisi melkein tehdä gradunkin. Pirun mielenkiintoinen aihe, kiitokset vaan Hyytiselle. Tuntuisi ainakin mutu-tuntumalta vähän siltä, että alhaiset korot eivät ole juurikaan lisänneet investointeja. Pankit taitavat sijoittaa rahaa mielummin osakemarkkinoille, kuin myöntää lainoja. Onko muilla lukijoilla samanlaisia fiiliksiä?

Yliopiston makrotalouden kursseilla osakemarkkinat (ja muidenkin omaisuusluokkien markkinat) tuntuvat loistavan poissaolollaan ja lisääntyneen rahan tarjonnan ajatellaan ‘purkautuvan’ inflaationa. Tuntuisi kuitenkin ainakin tällä hetkellä siltä, että se on pikemminkin aiheuttanut osakkeiden arvonnousua. Tästä varmaan voisi melkein tehdä gradunkin.

]]>