Artikkelin Naisenemmistöiset komiteat suosivat miehiä kommentit http://blog.hse-econ.fi/?p=2914 Fri, 29 Mar 2024 08:46:13 +0000 http://wordpress.org/?v=2.7.1 hourly 1 Kirjoittaja: Fakta tiedetään jo... http://blog.hse-econ.fi/?p=2914#comment-1266 Fakta tiedetään jo... Thu, 07 Oct 2010 23:49:09 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=2914#comment-1266 Tämä asia tiedetään jo aika hyvin kirjallisuudesta, ts. sekä nais- että miesrekrytoijilla on taipumus valikoida hakijoiden joukosta pikemminkin miehiä kuin naisia. Tällaisella datalla tutkimusta ei ole, mutta kirjallisuudesta tää tunnetaan oikein hyvin ja ilmiölle on tarjottu myös aiemmin tää selitys, että naiset suosii miehiä. Koemenestykseen vaikuttaa myös monia asioita, siihen ei liity vain se, kuka niitä kokeita tekee, vaan miten itse koetilanne freimataan osallistujille. Tämä asia tiedetään jo aika hyvin kirjallisuudesta, ts. sekä nais- että miesrekrytoijilla on taipumus valikoida hakijoiden joukosta pikemminkin miehiä kuin naisia.

Tällaisella datalla tutkimusta ei ole, mutta kirjallisuudesta tää tunnetaan oikein hyvin ja ilmiölle on tarjottu myös aiemmin tää selitys, että naiset suosii miehiä. Koemenestykseen vaikuttaa myös monia asioita, siihen ei liity vain se, kuka niitä kokeita tekee, vaan miten itse koetilanne freimataan osallistujille.

]]>
Kirjoittaja: N. N. http://blog.hse-econ.fi/?p=2914#comment-1246 N. N. Mon, 20 Sep 2010 09:10:15 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=2914#comment-1246 Nämä tehottomuutta (tai market failurea) tutkineet tutkimukset tuppaavat tulemaan aina ulkomailta, vaikka nämä valottavat talouselämän toimintaa eniten. (Käsittääkseni tämä bloggaus liittyy talloustieteeseen se. rekrytointi kuuluu työmarkkinoihin). Mitenkään mainostamatta, Tiede-lehdykässä oli juuri psykologin kirjoittama juttu rekrytoinnin tehottomuuksista. Rekrytoija selittää rekrytoivansa päteviä ja ahkeria, mutta tosiasiassa rekrytoi "hyviä tyyppejä". Rekrytoitavalle annettiin vinkkejä siitä, missä järjestyksessä ikävät asiat pitää kertoa (heti alussa). Kannattaa leikkiä myös vaikeasti saatavaa: "Yleensä olen nirso, mutta tämä työpaikka kiinnostaa minua!" Suora mielistely ei kannata, mutta epäsuora kannattaa: teeskentele ensin eri mielistä, mutta "vaihda" mielipiteesi samanmieliseksi niin vastapuoli koukuttuu sinuun. Manipuloiva tekohymy tehoaa siinä missä kaupan kassallakin. Nämä tehottomuutta (tai market failurea) tutkineet tutkimukset tuppaavat tulemaan aina ulkomailta, vaikka nämä valottavat talouselämän toimintaa eniten. (Käsittääkseni tämä bloggaus liittyy talloustieteeseen se. rekrytointi kuuluu työmarkkinoihin).

Mitenkään mainostamatta, Tiede-lehdykässä oli juuri psykologin kirjoittama juttu rekrytoinnin tehottomuuksista. Rekrytoija selittää rekrytoivansa päteviä ja ahkeria, mutta tosiasiassa rekrytoi “hyviä tyyppejä”. Rekrytoitavalle annettiin vinkkejä siitä, missä järjestyksessä ikävät asiat pitää kertoa (heti alussa).

Kannattaa leikkiä myös vaikeasti saatavaa: “Yleensä olen nirso, mutta tämä työpaikka kiinnostaa minua!”

Suora mielistely ei kannata, mutta epäsuora kannattaa: teeskentele ensin eri mielistä, mutta “vaihda” mielipiteesi samanmieliseksi niin vastapuoli koukuttuu sinuun.

Manipuloiva tekohymy tehoaa siinä missä kaupan kassallakin.

]]>
Kirjoittaja: Artturi Björk http://blog.hse-econ.fi/?p=2914#comment-1245 Artturi Björk Mon, 20 Sep 2010 06:08:54 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=2914#comment-1245 Marko Terviö:<blockquote>Tutkijoilla on havaitulle vaikutukselle kaksi selitystä, joita tulosten perusteella ei voida sulkea pois. Yksi on se, että komiteoiden naisjäsenet suosivat miehiä (luultavasti tiedostamattaan).</blockquote> heh... Ei kai ne nyt pysty sulkemaan sitäkään pois, että miesenemmistöiset komiteat suosivat naisia tai, että naiset menestyvät miesenemmistöisten komiteoiden edessä paremmin kuin miehet. On tietysti poliittisesti järkevää kirjoittaa otsikko noin päin, kun yleinen asenne on se, että naiset ovat uhreja. ;) Marko Terviö:
Tutkijoilla on havaitulle vaikutukselle kaksi selitystä, joita tulosten perusteella ei voida sulkea pois. Yksi on se, että komiteoiden naisjäsenet suosivat miehiä (luultavasti tiedostamattaan).

heh… Ei kai ne nyt pysty sulkemaan sitäkään pois, että miesenemmistöiset komiteat suosivat naisia tai, että naiset menestyvät miesenemmistöisten komiteoiden edessä paremmin kuin miehet.

On tietysti poliittisesti järkevää kirjoittaa otsikko noin päin, kun yleinen asenne on se, että naiset ovat uhreja. ;)

]]>