Artikkelin Johtajien palkoista kommentit http://blog.hse-econ.fi/?p=5808 Fri, 29 Mar 2024 15:34:27 +0000 http://wordpress.org/?v=2.7.1 hourly 1 Kirjoittaja: Austrian http://blog.hse-econ.fi/?p=5808#comment-3503 Austrian Tue, 03 Dec 2013 17:12:07 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=5808#comment-3503 Näissä agentin palkkausta ja optimaalista kannustejärjestelmää koskevissa malleissa rakennetaan agentin suoritustasosta ja maailmantilasta riippuva tuottofunktio. Tuottoja pyritään jakamaan omistajien ja agentin välillä sopimusteitse. Omistajan ongelma on se, että agentin suoritustaso voi olla havaitsematon ja ainoastaan toteutunut tuotto havaitaan. Toteutuneeseen tuottoon yksistään sidotut kannustinmekanismit voivat olla epäoptimaalisia. Näissä agentin palkkausta ja optimaalista kannustejärjestelmää koskevissa malleissa rakennetaan agentin suoritustasosta ja maailmantilasta riippuva tuottofunktio. Tuottoja pyritään jakamaan omistajien ja agentin välillä sopimusteitse.

Omistajan ongelma on se, että agentin suoritustaso voi olla havaitsematon ja ainoastaan toteutunut tuotto havaitaan.

Toteutuneeseen tuottoon yksistään sidotut kannustinmekanismit voivat olla epäoptimaalisia.

]]>
Kirjoittaja: Pasi Pulkkinen http://blog.hse-econ.fi/?p=5808#comment-3500 Pasi Pulkkinen Sat, 30 Nov 2013 20:37:30 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=5808#comment-3500 Palkan ja "ansaitsemisen" suhde on niin epämääräisesti riippuvainen sosiaalisesta verkottumisesta, että parhain tapa tuottaa "oikeudenmukaisuutta" yhteiskuntaan on asettaa riittävän korkeat marginaaliverot suurille tuloille, ja yleisestikin tarkastella verotuskäytäntöjä. Palkan ja “ansaitsemisen” suhde on niin epämääräisesti riippuvainen sosiaalisesta verkottumisesta, että parhain tapa tuottaa “oikeudenmukaisuutta” yhteiskuntaan on asettaa riittävän korkeat marginaaliverot suurille tuloille, ja yleisestikin tarkastella verotuskäytäntöjä.

]]>
Kirjoittaja: Asko Rantala http://blog.hse-econ.fi/?p=5808#comment-3499 Asko Rantala Sat, 30 Nov 2013 14:45:01 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=5808#comment-3499 Kaikki tuo on totta ja hyvin perusteltua. Lisäisin siihen vielä jotakin. Vaikka johtajalla on hyvät näytöt aiemmista tehtävistään; onnistumisia ja / tai epäonnesta selviytymisiä, niin tulevan tehtävän onnistumisesta ei silti ole takeita. Siihen pitää luoda kontrollijärjestelmä. Omistajien pitää kontroloida hallituksen toimintaa myös yhtiökokousten välillä ja hallituksen pitää kontroloida johdon toimintaa ja onnistumisia. Tässä tulee mieleen Stora Enson USA:n seikkailut. Oma ikäni on jo niin korkea, että uskallan mainita myös ikääntymisestä ja sen tuomista ongelmista. Useissa tapauksissa johtaja pääsee eläkkeelle 62-vuotiaana. Suuri yleisö huutaa sen perään, koska muilta odotetaan korkeampaa eläkeikää, jopa 68 vuotta. Ihminen kuitenkin muuttuu nopeassa tahdissa 50 ikävuoden jälkeen. Myös ajat muuttuvat ja liiketoiminnan tavat ja tahti. Kontrollijärjestelmän on oltava selvillä, miten vanheneva johtaja selviytyy tehtävistään tällä viikolla, ensi viikolla, ensi kuussa ja ensi vuonna. Omistajan ja hallituksen on seurattava tilannetta reaaliajassa ja tehtävä kipeitäkin ratkaisuja. Kaikki tuo on totta ja hyvin perusteltua. Lisäisin siihen vielä jotakin. Vaikka johtajalla on hyvät näytöt aiemmista tehtävistään; onnistumisia ja / tai epäonnesta selviytymisiä, niin tulevan tehtävän onnistumisesta ei silti ole takeita. Siihen pitää luoda kontrollijärjestelmä.

Omistajien pitää kontroloida hallituksen toimintaa myös yhtiökokousten välillä ja hallituksen pitää kontroloida johdon toimintaa ja onnistumisia. Tässä tulee mieleen Stora Enson USA:n seikkailut.

Oma ikäni on jo niin korkea, että uskallan mainita myös ikääntymisestä ja sen tuomista ongelmista. Useissa tapauksissa johtaja pääsee eläkkeelle 62-vuotiaana. Suuri yleisö huutaa sen perään, koska muilta odotetaan korkeampaa eläkeikää, jopa 68 vuotta.

Ihminen kuitenkin muuttuu nopeassa tahdissa 50 ikävuoden jälkeen. Myös ajat muuttuvat ja liiketoiminnan tavat ja tahti. Kontrollijärjestelmän on oltava selvillä, miten vanheneva johtaja selviytyy tehtävistään tällä viikolla, ensi viikolla, ensi kuussa ja ensi vuonna. Omistajan ja hallituksen on seurattava tilannetta reaaliajassa ja tehtävä kipeitäkin ratkaisuja.

]]>
Kirjoittaja: Tomi Ahti http://blog.hse-econ.fi/?p=5808#comment-3498 Tomi Ahti Sat, 30 Nov 2013 14:35:51 +0000 http://blog.hse-econ.fi/?p=5808#comment-3498 Firmojen hallitukset varmaankin myös viestivät firmojen arvosta ja tulevaisuudesta jotain, kun palkkaavat mieluummin kalliilla kuin halvalla. Eli halvalla voisi saada yhtä hyvän toimitusjohtajan mutta ei yhtä hyvää viestiä. Toimareiden palkkojen ohella esimerkiksi huippujalkapalloilijoiden palkat ovat kohonneet rakettimaisesti. Kyse tuskin on yksittäisten pelaajien taitojen huimasta paranemisesta. Huomiotalous lienee termi, joka tätä trendiä kuvastaa. Firmojen hallitukset varmaankin myös viestivät firmojen arvosta ja tulevaisuudesta jotain, kun palkkaavat mieluummin kalliilla kuin halvalla. Eli halvalla voisi saada yhtä hyvän toimitusjohtajan mutta ei yhtä hyvää viestiä.

Toimareiden palkkojen ohella esimerkiksi huippujalkapalloilijoiden palkat ovat kohonneet rakettimaisesti. Kyse tuskin on yksittäisten pelaajien taitojen huimasta paranemisesta.

Huomiotalous lienee termi, joka tätä trendiä kuvastaa.

]]>